Sport

Váratlan véget ért az év egyik legjobban várt bokszmeccse

Al Bello / Getty Images
Al Bello / Getty Images

Gervonta Davis kiütéses győzelmével ért véget az év egyik legjobban várt ökölvívó eseménye, a Ryan Garcia elleni, Las Vegas-i ütközet.

Elnézve a két bokszoló népszerűségét, a felhajtást tekintve nehéz lenne nagyobb várakozást generáló összecsapást összehozni. Ennek megfelelően hetek óta Davis és Garcia találkozója tematizálta az ökölvívással foglalkozó oldalakat, a Las Vegas-i gálán telt ház, 20 ezer 842 néző foglalt helyet. Pedig egyébként egyetlen cím sem volt tét a mérkőzésen, amit catchweight-ben rendeztek, ami a könnyűsúly felső határának minimális átlépését jelenti.

A meccs elején a 24 éves Garcia próbálkozott többet, Davis a rá jellemző módon inkább kivárt, mindössze hét ütést engedett el, inkább kifigyelte, mivel készült ellenfele. A második menetben úgy tűnt, Ryan Garcia az elején megfogja riválisát egy sorozással, de aztán mégis ő került padlóra és számolni kellett rá.

A negyedik menetben kezdte el aztán Gervonta Davis felőrölni az ellenfelét teljesen, egyre inkább kiütközött a tudásbeli különbség. A hetedik menetben aztán bordákhoz mért ütéssel nagyon betalált, Garcia próbált kifarolni utána a közelharcból, féltérdre ereszkedett, és nem is tudta már folytatni a meccset.

Határozottan én vagyok az ökölvívás arca.

Nem gondoltam volna, hogy majd egy testütés vet véget a meccsnek, de aztán megláttam az arckifejezését. Jó ütés volt, azt meg kell hagyni, de azt hittem, majd felpattan játssza a kis játékait. Akartam is mondani neki, hogy állj fel, de aztán megrázta a fejét” – mondta a meccs után Davis, akinek 29-0-ra módosult a profi mérlege,  és már a 27. KO-győzelmét aratta.

Ryan Garciának 24. profi meccsén ez volt az első veresége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik