Sport

Testileg és lelkileg is megviselte térdsérülése a válogatott kézist

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Hornyák Dóra, a Debrecen válogatott kézilabdázója nem gondolta, hogy ennyire nehéz lesz a felépülése a súlyos térdsérülését követően.

„Nehezebben megy, mint gondoltam, de úgy haladunk, ahogyan szeretnénk. Most lesz három hónapja, hogy megműtöttek, és egy hónapon belül elkezdhetek futó jellegű munkákat végezni” – nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek a balátlövő, akinek december közepén elszakadt a keresztszalag a bal térdében. Az operációra január 23-án került sor.

Hozzátette, korábban nem volt ilyen sérülése, és bár látta, hogyan dolgoznak a csapattársai egy ilyen műtét után, nem tudta pontosan, mivel jár a rehabilitáció.

Nem gondoltam, hogy ennyire nehéz, de most a saját bőrömön tapasztalom, hogy lelkileg és testileg is nagyon nehéz

– mondta.

Hornyák egyelőre nem tudja, hogy a nyári alapozást elkezdheti-e a DVSC csapatával, elmondása szerint ez attól is függ, hogyan halad majd a futó- és az erőnléti munkával. Hozzátette, lehetséges, hogy csak szeptemberben lesz újra teljes értékű tagja az együttesnek.

A női Magyar Kupa tatabányai négyes döntőjének első napján, szombaton a bajnok Győrrel találkozik Hornyák csapata az elődöntőben. A balátlövő szerint a realitás talaján maradnak, hiszen mindenki tudja, mi a valóság, és melyik csapat a jobb, de mindent megtesznek, hogy megnehezítsék az ETO dolgát.

„Nem titok, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de nagyon jó meccset szeretnénk játszani, és azt gondolom, ez sikerülni fog” – vélekedett.

A 39-szeres válogatott játékos úgy fogalmazott, a DVSC volt már sokkal jobb és sokkal rosszabb formában is, de szerinte teljesen mindegy, hogy az előző mérkőzésen hogyan teljesített a csapat, mert a Magyar Kupa teljesen más hangulatú, mint egy bajnoki találkozó, ezért az előző meccsből nem szabad kiindulni.

A másik ágon a címvédő Ferencváros ellenfele az MTK lesz az elődöntőben, vagyis az erőviszonyoknak megfelelően ismét összejöhet egy Győr-FTC finálé. A két zöld-fehér csapat legutóbb április 1-jén találkozott egymással, és a győriek a vártnál sokkal simábban, 31-20-ra nyertek a bajnoki rangadón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik