Sport

„Ha nem veszed fel a telefont, megerőszakolunk” – megfenyegették az ausztrálok olimpiai bajnokát

Manan VATSYAYANA / AFP
Manan VATSYAYANA / AFP
Az ausztrálok négyszeres olimpiai és négyszeres világbajnok úszója, Cate Campbell elárulta, hogy egy ismeretlen férfi üzenetet hagyott a telefonján, és szexuális zaklatással fenyegetőzött.

A 30 éves sportoló évek óta küzd a zaklatások és a közösségi média negatív hatásai ellen, a héten a Herald Sunban a bántalmazással kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg. A cikk megjelenése utáni éjszaka azonban névtelen fenyegetést kapott.

„A hívó üzenetet hagyott, hogy ha nem veszem fel a kurva telefont, meg fognak erőszakolni. Úgy gondolom, hogy ez nem csak velem történhet meg. Az a félelmetes, hogy fenyegetve éreztem magam emiatt, mert veszélybe került a személyes biztonságom” – nyilatkozta.

Campbell 2018 augusztusában nyílt levelet írt azoknak, akik online támadták, amiért a riói olimpián csak a 6. lett 100 méteres gyorsúszásban. Ebből kiindulva már évek óta nem olvas kommenteket, így kimarad az esetleges támogató visszajelzésekből is.

Tudom, hogy nagyon sok csodálatos ember van, akik a szeretetükről és a támogatásukról szeretnének biztosítani. De sajnos van egy kisebbség, akik elég undorító dolgokat küldenek. Egyszerűen le kellett szakadnom az egészről

– mondta.

A 2021-es tokiói olimpia óta hosszabb szünetet tartott, de a közelmúltban visszatért a medencébe, és ezen a héten már versenyzett az ausztrál bajnokságon, Queenslandben, ahol 50 méteren a harmadik, 100 méteren pedig az ötödik lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik