Sport

Doppingeljárás indult az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás ellen

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Szerdán kezdődik az úszók országos bajnoksága Kaposvárott, de nem lesz ott az indulók között az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás.

Sós Csaba szövetségi kapitány Kenderesivel kapcsolatban azt nyilatkozta, nincs formában, ezért hagyja ki az ob-t, erre reflektálva közleményében a sportoló azt írta, sem fizikailag, sem mentálisan nincs megfelelő állapotban.

Valójában több mint 6 hónapja nem tudok teljes edzésmunkát végezni. Részben krónikus vállfájdalmam, részben az ellenem atipikusnak minősített biológiai útlevél alapján, bizonyítékok nélkül, feltételezésekre alapozva indított doppingeljárás miatt.

Meggyőződésem, hogy ennek során beigazolódik: tiltott anyagot, tiltott módszert soha nem alkalmaztam, doppingvétséget nem követtem el” – áll Kenderesi közleményében.

Hozzáteszi, kálváriája 2022 áprilisában indult, amikor véradáson vett részt, majd az ezt követő napon doppingellenőrök jártak nála, de a vérminta feldolgozásakor nem véradást, hanem vérátömlesztést jegyeztek fel, amivel szerinte tévesen befolyásolták a biológiai útlevelét.

„Tiltott anyagot, tiltott módszert soha nem alkalmaztam, doppingvétséget nem követtem el! Éppen ezért minden eszközzel, teljes erőmmel harcolni fogok az igazságért, a becsületemért, a családomért és mindezekkel együtt az ártatlanságomért! Minden lehetséges fórumot ki fogok használni, hogy ártatlanul, pusztán feltételezésekre alapozva, bizonyítékok nélkül, egyetlen sportolót se ítélhessenek el” – áll az úszó közleményének végén.

A teljes szöveg itt olvasható:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik