Sport

Pár éve még a BL-ért küzdött, most szélnek ereszti kéziseit a magyar csapat

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Három hete váratlan hírrel jelentkezett az egyik hazai hírportál: a Handballexpert.com azt írta, hogy az NB I-ben szereplő Siófok KC női csapata szélnek engedi játékosait és a következő szezonban juniorcsapattal áll ki a hazai bajnokságban. A hírt a klub semmilyen formában nem kommentálta, de a hétvégén kiderült, mindez igaz: az Alba Fehérvár elleni 28-28-as bajnokit követően a válogatott irányító, Debreczeni-Klivinyi Kinga váratlanul megtörte a csendet.

A hírek igazak, egyáltalán nem jó a hangulat, nagyon nehéz helyzetben vagyunk, nagyon nehéz egy-egy mérkőzésre vagy edzésre felpörögni, felkészülni

– idézte a Sonline.hu a nyáron Budaörsre távozó játékost.

Klivinyi megerősítette, a nyártól nincs szerződésük a játékosoknak, még azoknak sem, akinek lett volna.

„Mindenki küzdött, sok jó eredményt értünk el, Európa Ligában a továbbjutottunk a csoportból is, ám a végére minden elromlott!”

A Siófok 2006-ban még a harmadosztályban szerepelt, de – a tulajdonos Fodor János vezetésével – a 2009-2010-es bajnoki idényben már az élvonalban indulhatott. Története legnagyobb sikerét az EHF-kupában érte el, amelyet 2018-19-ben megnyert, 2020-231-ben pedig döntőt játszhatott.

A magyar bajnokságban két bronzérmet szerzett (2011-12, 2018-19), a nagy álmot, a Bajnokok Ligája-részvételt azonban a koronavírus és a magyar szövetség törte szét: a 2020 tavaszán félbeszakadt idénykor a csapat hiába állt a bajnokság második helyén, az MKSZ úgy döntött, annulálja az eredményeket, és az előző kiírást veszi alapul, így a Siófok helyett az FTC indulhatott a legrangosabb nemzetközi kupában.

2020 februárjában hasonló visszalépés történt Érden, ahol Csőzik László érdi polgármester egy Facebook-bejegyzésben jelezte, véget kell vetni a pazarló költekezésnek a női kézilabdacsapatnál. A tao egyik nyerteseként komoly büdzséből gazdálkodó klub is a BL-be jutást tűzte ki célul, de nem sikerült neki. Kisebb költségvetéssel a bennmaradás a cél azóta, a csapat 2021-ben a 11. lett, tavaly éppen csak sikerült megelőzni a már kipottyanó Szombathelyt, jelenleg viszont csak az utolsó előtti, 13. pozícióban van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik