Sport

„Halálfélelmem volt” – az olaszországi balhéról beszélt a megtámadott Vasas-drukkerek egyike

A Vasas szombaton 8-8-as döntetlent játszott szombaton a Savona vendégeként a férfi vízilabda Eurokupa döntőjének első meccsén. A találkozót követően a magyar klub nyílt levelet tett közzé, amely szerint a találkozó ideje alatt két női szurkolóját is atrocitás érte a lelátón.

A Sportal beszélt egyikükkel, aki részleteket árult el a támadásról. Bujdosó Ágica a lapnak elmondta, hogy a rendező klub és a biztonsági őrök részéről csak egy vállvonás érkezett, amikor megkérdezték, hova üljenek, azt mutatták, ahová szeretnének, és ugyan voltak még Vasas-szurkolók az uszodában, a magyarokat mégsem terelték egy helyre. A feszült hangulatú mérkőzésen 5-5-ös állásnál jött az első balhé.

Kiszaladtam a mosdóba, s mire visszajöttem, Juditot letakarták egy olasz zászlóval, és megrugdosták. Senki nem segített neki, senki sem védte meg. A rendőrök mintha ott sem lettek volna

– idézi a Sportal a beszámolót, és kiderült az is, hogy a megrugdosott Vasas-szurkolónak nyílt, gennyes seb keletkezett a lábán, illetve, hogy erőszakosan elvették a magyarok zászlóját is, ami tőlük egy kicsivel odébb volt kifeszítve.

„Utánuk ugrottam, de esélyem sem volt. Ketten jobbról-balról, négyen hátulról lökdöstek, és nyomtak oda a korlátnak.

Halálfélelmem volt, és a bordám megsérült a támadásban.

– mondta Bujdosó Ágica, aki szerint voltak, akik kamerázták az egészet, és hiába kértek segítséget, senki nem lépett közbe.

Az olasz klub közleményt adott ki arról, hogy mindenben együttműködnek és próbálják beazonosítani az elkövetőket. Abban bíznak, hogy ez az incidens nem árt a két klub közti kapcsolatnak, és hogy a budapesti visszavágón sportszerű lesz a hangulat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik