Sport

A 10 éves Énok ismét feltűnt a pályán, de most nem ad hetekig témát a sajtónak

m4sport
m4sport

Varga Énok hatalmas sportrajongó lehet, és minden bizonnyal komoly mezgyűjteményt tart a szekrényében. A tízéves kisfiú ezúttal nem focimeccsen, hanem a telt házas Pick Szeged-Telekom Veszprém (30-28) kézilabda rangadó kezdőkörébe vonult ki, majd végzett el kezdődobást szombaton.

A fiú arról híresült el, hogy bő egy hónapja, amikor a labdarúgó NB II rangadóján az MTK hazai pályán 4-2-re legyőzte az addigi éllovas Diósgyőrt, a második félidőben 10-es MTK-mezben előbb elvégezte a kezdőrúgást, majd Stieber Zoltán biztatására rávezette a labdát a diósgyőri kapura, egy lövést eresztett meg, amit azonban a DVTK kapusa Senkó Zsombor kivédett, ráadásul az újrázását is hárította.

Az eset jó ideig témát szolgáltatott a sajtónak, és a közösségi oldalakon is ölre mentek az emberek annak eldöntése érdekében, Senkónak be kellett volna engednie a lövést.

Tudni kell azt is, Énok MTK-pályán bemutatott akciója arra késztette az MLSZ-t, hogy szabályban rögzítse, nem lehet a kezdőrúgás után szaladgálni és lövöldözni a pályán.

A kezdőrúgás a lehető legrövidebb idő alatt történjen meg, a kezdőrúgás során a labda és a kezdőrúgó személy se hagyja el a kezdőkör területét, és a kezdőrúgás után a kezdőrúgó a lehető leggyorsabban és a felezővonal mentén hagyja el a játékteret

– jelentette be bő két hete Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

pickhandball.hu pickhandball.hu

Énok ezúttal Szegeden, szintén 10-es mezben állt be a kezdőkörbe, majd végzett el kezdődobást. Ezúttal azonban nem vezette rá, és dobta a veszprémi kapura a labdát.

Végeredmény

OTP Bank-Pick Szeged – Telekom Veszprém 30-28 (18-17)

 

lövések/gólok: 52/30, illetve 45/28
gólok hétméteresből: 2/0, illetve 2/1
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik