Sport

A behemótok bokszmeccsét Zhang nyerte Joe Joyce ellen

Li Ying / XINHUA / AFP
Li Ying / XINHUA / AFP
A brit bunyós nem csak a WBO bajnoki címét vesztette el szombat este a kínai Zhilei Zhang ellen, hanem kis híján a szeme világát is.

Joe Joyce, a 2016-os riói olimpiai játékok szupernehézsúlyú ezüstérmese 16. profi ökölvívó meccsét vívta szombaton este a londoni Cooper Box Arénában. A mindenddig veretlen, majd két méter magas brit bunyósnak WBO Interim World Heavy címért folyó küzdelemben ezúttal a szintén elég veretes statisztikával (24 győzelem 1 vereség) rendelkező 39 éves, szintén 198 centis kínai Zhilei Zhangot kellett volna legyőznie, ám ez nem sikerült.

A dailymail.co.uk beszámolója szerint a „behemótok csatájában” Joyce a hatodik menetben a két hatalmas ütést kapott a fejére, amelyek főképp a jobb szemét viselték meg, ami akkorára dagadt egy szempillantás alatt, hogy az ellenfelét sem látta.

A doki sokáig vizsgálgatta a sérülést, majd a leléptetésre szavazott. Joe Joyce már 37 éves, így ezzel a zakóval nem csak a meccset, és a WBO ideiglenes bajnoki címét vesztette el, hanem a reményét is annak, hogy a közeljövőben Tyson Furyval vagy Oleksandr Usykkal a világbajnoki címért meccseljen.

Li Ying / XINHUA / Xinhua / AFP Zhang Zhilei örül Fotó: Li Ying / XINHUA / Xinhua via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik