Sport

Az Eb-ezüstérmes magyar tornász: Legbelül kicsit csalódott vagyok

OZAN KOSE / AFP
OZAN KOSE / AFP

Kovács Zsófia ezüstérmet nyert egyéni összetettben az antalyai torna Európa-bajnokságon. A 23 éves magyar sportoló három szeren is remek gyakorlatot mutatott be, és az élen állt, talajon azonban csaknem héttized ponttal elmaradt a csapatban Tokióban olimpiai bronzérmes Jessica Gadirova pontszámától, ami végül döntőnek bizonyult.

Kovács sírva fakadt, amikor kiderült, hogy nem nyert, de később a szövetség közleménye szerint már úgy nyilatkozott, hogy az érem új lendületet ad számára, és már boldog az ezüsttel a nyakában.

Legbelül kicsit csalódott vagyok, mert nagyon szerettem volna nyerni Kolozsvár után [ahol szintén összetett ezüstérmes volt]. Összességében azonban nem lehetek csalódott a második pozícióval, mert megtartottam a selejtezőbeli helyemet. A későbbiekben azon leszek, hogy felkerüljek a dobogó tetejére.

Draskóczy Imre női szövetségi kapitány Kovács kiegyensúlyozottságára hívta fel a figyelmet. Kiemelte, hogy a tornásznak ugyan volt egy rontása, de megmutatta, milyen erős alkat, és a korlát után fantasztikus szerepléssel végül ezüstérmes lett.

Minden tiszteletünk és örömünk az övé, bízom abban, hogy a sikereinek nincs még vége ezen az Eb-n.

Az ugrásban kétszeres, felemáskorláton pedig egyszeres Európa-bajnok Kovács 2017-ben Kolozsváron is Eb-2. volt egyéni összetettben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik