Sport

Hatgólos hátrányt dolgozott le egy kézilabdacsapat, pedig négy perce sem volt rá

facebook.com/ribeesbjerghh.dk
facebook.com/ribeesbjerghh.dk

Egészen emberfeletti produkcióval rukkolt elő a dán Ribe-Esbjerg HH kézilabdacsapata pénteken, az Aalborg elleni bajnokiján.

A vendégek hat góllal vezettek már és a hetediket érő találat csak egy pontatlan lövés miatt maradt el, amikor Ágúst Björgvinsson kapus kézbe vette a labdát. Ekkor 56:33 állt az órán és senki se tudta, milyen őrült három és fél perc következik. Először egy átlövésből, majd egy labdaszerzés után üres kapura lőtt góllal közelített az Esbjerg.

A haziak nyitott védekezése nem ízlett az Aalborg játékosainak, ezért aztán Björgvinsson két védése és egy kapufa elegendő volt ahhoz, hogy az utolsó pillanatokban már csak egy gól legyen a különbség. A vendégek húzták az időt, de az elvégzett középkezdés után azonnal elcsípett Christian Jensen egy passzt, azonnal Elvar Asgeirssonhoz játszott, ő pedig kiegyenlített. Megcsinálta a lehetetlent az Esbjerg, három és fél perc alatt ledolgozta hatgólos hátrányát.

A dán bajnokság felsőházi rájátszásának ez volt az első fordulója, még öt meccse van a csapatoknak, hogy az elődöntőbe jusson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik