Sport

Bejelentette visszavonulását a hokiklasszis Vas János

Czagány Balázs / MTI
Czagány Balázs / MTI
A magyar jégkorong utóbbi 20 évének egyik meghatározó játékosa, Vas János befejezi játékospályafutását, írta a Dvtk.eu portál.

A 39 éves, 171-szeres válogatott csatár Dunaújvárosban kezdett jégkorongozni, a 2002-es NHL-drafton a Dallas Stars csapatához került a 2. kör 32. helyén, de az észak-amerikai ligában sohasem léphetett pályára.

Szerepelt ugyanakkor a Dallas farmcsapatában, az AHL-es Iowa Starsban, majd az Idaho Steelheadsben. Megfordult Svédországban, Franciaországban, Csehországban és Szlovákiában, a fehérvári együttesben is játszott, pályafutása végén pedig öt szezonban erősítette a DVTK Jegesmedvék csapatát.

Hosszú és tartalmas pályafutást tudok magam mögött, amit lezárni is tudni kell.

Már gondolkodtam az évek során, mikor és milyen módon szeretném befejezni karrierem. Fontosnak tartottam, hogy az utolsó szezonom után még akarjanak a szurkolók és a stábtagok a jégen látni a következő évadban is” – nyilatkozta.

A válogatottban 171 mérkőzésen lépett jégre, tagja volt a 2009-ben és 2016-ban a legjobbak között, azaz az A csoportos világbajnokságon szerepelt csapatnak.

Vas a következő idényben a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia U21-es csapatának a vezetőedzője lesz.

„Mindent, amit elkezdek, a lehető legjobban szeretném kivitelezni. Ez így volt a pályafutásomban, a tanulmányaimban és az edzői karrieremben is erre fogok törekedni. Belecsapok a közepébe és elkezdek keményen dolgozni. Meg kell ismerjem a játékosokat, a környezetet és lehetőségeket, amiket edzőként használhatok majd. Van pár hónapom felkészülni a jeges időszakra, de már most gőzerővel fogok dolgozni az edzői stábbal a srácok nyári felkészülésével kapcsolatban.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik