Sport

Mindenképpen nekirontanak a Fradinak – Éles József átalakította kézicsapata játékát

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI
Éles József klubtulajdonos, vezetőedző szerint gyorsabb, látványosabb lett a Fejér B.Á.L.-Veszprém férfi kézilabdacsapatának játéka.

A korábbi világválogatott az MTI-nek elmondta, szerinte játékosai már kipihenték az Európa Liga-csoportkör fáradalmait, jót tett nekik, hogy a közelmúltban kevesebb mérkőzésük volt, de úgy véli, erősödött a csapata azáltal, hogy a második számú európai kupasorozatban is helyt kellett állnia.

„Fizikálisan egyértelműen le voltunk merülve, hiszen a keretünk nem erre a terhelésre lett tervezve, de kamatoztatni fogjuk azokat a meccseket, amiket játszottunk, illetve azt a munkát, amit most végzünk” – nyilatkozta Éles.

A csapat egy győzelemmel és kilenc vereséggel zárta az Európa Liga csoportkörét, a bajnokságban négy sikerrel és 16 vereséggel a tabella 12. helyén áll – eddig két ponttal többet gyűjtött, mint a kiesőhelyen lévő Cegléd –, a Ligakupában elődöntős, a Magyar Kupától pedig a negyeddöntőben búcsúzott.

Bízom benne, hogy behúzzuk a kellő mérkőzéseket, s ezáltal összejön a bennmaradás, amit megcélzott a vezetőség és a csapat

– közölte Éles, aki Konkoly Csaba március 31-i távozása után látja el ismét a vezetőedzői feladatokat is.

„Más jellegű játékot játszunk, egy kicsit gyorsabbat, hiszen a jobbszélsők mentek be jobbátlövőbe. Számomra az edzéseken ez nagyon látványos, de hogy ebből mi fog kisülni, azt majd hat meccs után elmondom” – fogalmazott.

Nincs könnyű helyzetben, hiszen a bajnokság hajrájában még játszik a második Szegeddel, a harmadik Tatabányával, a negyedik Ferencvárossal, a hatodik Csurgóval és a hetedik NEKA-val.

Együttese szombaton 18 órától a Ferencvárost fogadja – a sérült Kristóf Mátyás, Pulay Gábor és Podoba János nélkül –, és mint elárulta, egy pontnak mindenki nagyon örülne.

„A Fradi erősebb csapat, mint mi vagyunk, sokkal régebb óta együtt vannak, a magot mindig megtartják, és minden évben erősíteni tudnak. Bombaerős keretük van, és szerintem ugyanúgy rápihennek a mérkőzésre, mint mi” – vélekedett Éles.

Mint emlékeztetett, okoztak már meglepetést a Ferencvárosnak, amikor 2020 novemberében 33-24-re győztek.

„Most sem feltett kézzel játszunk, sőt mindenképpen nekik fogunk rontani, mert minden esélyt meg akarunk ragadni, hogy pontokat szerezzünk. Teljesen mindegy, ki az ellenfél. Szeretnénk nagyon jó meccset vívni, de elsősorban azt szeretném, hogy ne játsszunk alárendelt szerepet” – fogalmazott a szakvezető.

Mivel a magyar válogatott négy forduló után biztosította csoportelsőségét az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, két hét múlva a Litvánia és a Grúzia elleni mérkőzéseknek nem lesz tétjük. Chema Rodríguez szövetségi kapitány szélesíteni akarja a keretet, több fiatalnak ad lehetőséget, hogy tanuljanak, és még jobban megismerjék a játékrendszert. Ennek köszönhetően a veszprémiek beállósa, Szrnka Levente is meghívót kapott.

„Nem mondom, hogy váratlanul ért, mert rengeteget fejlődött nálunk ebben a háromnegyed évben. Nagyot lépett előre támadásban és védekezésben, és mentálisan is nagyon jól felkészült játékos. Érett neki ez, megérdemelte, és bízom benne, hogy hosszú távon is figyelemmel kísérik a fejlődését” – mondta Éles József.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik