Sport

„Nagyot csalódtam benne” – a világ legsportszerűtlenebb játékosának nevezték az orosz teniszklasszist

Frederic J. BROWN / AFP
Frederic J. BROWN / AFP

Kiélezett és bő háromórás meccset vívott egymással a monte-carlói tenisztorna nyolcaddöntőjében Danyiil Medvegyev és Alexander Zverev, végül a harmadik helyen kiemelt orosz jutott tovább, aki egyből a legnagyobb esélyessé lépett elő, ugyanis a nála magasabban rangsorolt játékosok közül Novak Djokovic és Sztefanosz Cicipasz is búcsúzott már. (Cikkünk megjelenése után Medvegyev is kiesett, két játszmáéban maradt alul Holger Runéval szemben.)

Zverev a meccs után csalódottságának adott hangot, azt mondta, Medvegyev sportszerűtlen eszközöket vetett be a győzelem érdekében. Felhozta, hogy akkor is kiszaladt vécére, amikor már nem volt erre szánható szünet, azon pedig csak mosolygott, mikor a riválisa az egyik hálótartó oszlopot feldöntötte.

Ő az egyik legsportszerűtlenebb játékos a világon. Én ezeket a dolgokat komolyan veszem, de ő láthatóan nem.

Akkor is kiment a mosdóba, amikor már nem lehetett. Ezer olyan pillanata volt a meccsnek, amikor azt érezte, hogy kezdek belerázódni, és valami kis aprósággal mindig tördelte a meccset. Nagyot csalódtam benne, mint sportoló” – mondta Zverev, aki azt viszont elismerte, hogy joggal vetheti bárki a szemére, hogy miért ül fel ennek, ami aztán a vereségét is okozta.

Kettejük csatája egyébként elég kiélezett, ez volt ugyanis a 14. találkozójuk, 8-6-ra az orosz vezet. Ami igazán bosszanthatja Zverevet, hogy a legutóbbi nyolc mérkőzésből hetet is Medvegyev nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik