Sport

Ledagadtozta az ellenfél kézilabdakapusát a Vipers menedzsere

Henk Seppen / BSR Agency / Getty Images
Henk Seppen / BSR Agency / Getty Images
Hetek óta súlyos ügy izgatja a norvég kézilabda-közvéleményt: egy februári kupamérkőzést követő kommentpárbajban Christer Paulsen, a Vipers csapatának értékesítési és marketingmenedzsere durván megsértette a Byaasen világbajnok holland kapusát, Annick Lipmant.

Paulsen megjegyzést tett Lipman alkatára, gyakorlatilag dagadtnak nevezte, majd amikor ráébredt, hogy mekkora ellenszenv zúdul rá, még tetézte is a bűnét azzal, hogy sms-t küldött a kapusnak, amelyben azt írta, hogy a fiókját feltörték, ezt kommunikálta a sajtó felé is. Aztán néhány nappal később beismerte, ez nem igaz, és ő állt a bejegyezés mögött, írta az esetről a Daniasport.hu portál.

„Igyekeztem a lehető legkevesebbet gondolni rá, folytatni az edzést és a lányokkal lenni. De belül egy kicsit szomorú voltam” – mondta Lipman, aki hozzátette,

a történtek után az első öt nap utána öt hétnek tűnt.

A Byasen két és fél hete bajnokit játszott Kristiansandban, ahol a hazai nézők vastapssal fogadták Lipmant, amit meghatottan köszönt meg.

Az ügyben a hétvégén megszólalt Thorir Hergeirsson norvég szövetségi kapitány, és a válogatott egyik sztárja, Henny Reistad is, akik mindketten elfogadhatatlannak és sajnálatosnak nevezték a Vipers munkatársának viselkedését.

Paulsen meglepő módon olcsón megúszta az esetet: zaklatás és hazugság miatt írásbeli figyelmeztetést kapott, az állását megtarthatta, ám azóta hivatalosan betegállományban van.

Közben a Vipers szponzorai közül többen jelezték, ilyen körülmények között nem kívánják a továbbiakban támogatni a csapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik