Sport

Utolsó pillanatban változtatták meg a román bajnokság lebonyolítását, ezért nem meccselnek a székely csapatok

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Nem játssza le bronzmérkőzéseit a Gyergyói HK és a Csíkszereda a román bajnokságban.

A két székelyföldi klub ezzel is tiltakozik a Román Jégkorong Szövetség röhejes ad hoc döntése ellen, miszerint a bajnokságban nem rendeztek elődöntőket, hanem rögtön Corona Brassó–Steaua Bukarest finálét és GYHK–Sportklub bronzmeccset játszan(án)ak.

A román ligában befejeződött a középszakasz alsó- és felsőházi része is, az élmezőnyt sorrendben a Steaua Bukarest, Corona Brassó, Gyergyói HK és a Csíkszereda alkotta. Eredetileg ezután elődöntők következtek volna, azonban április hatodikán váratlanul bejelentette a Román Jégkorong Szövetség, hogy csak döntőt és bronzmeccset játszanak már a csapatok.

Teljes mértékben ellentétes a „fair play” és a sport szellemiségével: az utolsó utáni pillanatokban ad hoc jelleggel tudatták a legjobb négy együttessel, miszerint megváltozik a korábbi hivatalos menetrend

– írta a Jégkorongblog a döntésről.

A Gyergyói Hoki Klub megnyerte az Erste Ligát és bár nem szerepelt túl fényesen a felsőházi rájátszásban, így is harcban volt az aranyéremért. Miután azonban egyik napról a másikra már csak bronzmeccset játszhatott a csíkszeredai klubbal együtt úgy döntött, hogy nem játszanak a harmadik helyért, ezzel kinyilvánítva az elégedetlenségüket.

Bereczky Szilárd, a Gyergyói Hoki Klub menedzsere a Székelyhonon fejezte ki nemtetszését, csíki oldalon pedig Becze Tihamér közösségi oldalán egy hosszas bejegyzésben reagált a fejleményekre.

Az aranyérem sorsa két nyert találkozó után dől el, az első meccset 6-4-re a Steaua nyerte hétfő este.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik