Sport

A Veszprém egymás után negyedjére győzte le a Szegedet

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

A Telekom Veszprém megvédte címét a férfi kézilabda Magyar Kupában, miután vasárnap 35-32-re legyőzte a Szegedet.

Már negyedik alkalommal találkozott egymással a két klub, ugyanis a jelenlegi szezon őszi bajnokiját követően a Bajnokok Ligájában is egymást kapták a csapatok a legjobb 16 között. Mindhárom meccset a Veszprém nyerte meg, ráadásul a BL-ben 13 góllal is kikapott a Szeged egy alkalommal, így aztán volt miért visszavágni.

Ennek megfelelően elszánt játékkal kezdett a Szeged, ám 2-1 után már egyszer sem vezetett a kupadöntőben.

Fej-fej mellett haladtak a felek az első félidő derekáig, ekkor a Veszprém egy 3-0-s sorozattal ellépett 9-6-ra. Nem adta fel a Szeged, sőt 12-12-nél be is érte ellenfelét, mégis folyamatosan kapaszkodnia kellett és végül kétgólos különbséggel vonultak pihenőre a felek.

Hasonló maradt a játék képe térfélcsere után is, a Veszprém irányított, míg ellenfele gyors gólokkal próbált zárkózni. Furcsa, de nem is egy gól paprikázta fel a meccs győztesét, hanem Bodó Richárd, aki a sáncot átlőtte, de véletlenül fejbe dobta Rodrigo Corralest. Nagy tanakodás után nem állították ki, de a Veszprém elképesztő iramot kezdett diktálni, 5-1-es sorozattal ellépett és lényegében eldöntötte a találkozót. A Szeged becsülettel próbálta faragni a hátrányt, hét a hat elleni játékkal sokszor eredményes is tudott lenni, de a jobban játszó csapat nyert, ráadásul rengeteg helyzetet puskázott el a bajnoki címvédő.

A veszprémiek 39. alkalommal játszottak döntőt a hazai kupasorozatban, amely során a harmincadik győzelmüket aratták. A bronzmérkőzésen a Dabas egy góllal múlta fölül a Tatabánya együttesét.

Végeredmény – Magyar Kupa, döntő

Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged 35-32 (17-15)
gólszerzők: Lauge 10, Marguc 6, Nilsson 5, Remili 4, el-Dera, Pechmalbec 3-3, Strlek 2, Sipos, Ligetvári 1-1, illetve Mackovsek 8, Bodó 5, Garciandía, Bombac 4-4, Rosta, Blonz 3-3, Frimmel 2, Bánhidi, Radivojevic, Gaber 1-1

lövések/gólok: 52/35, illetve 52/32
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 6/4
kiállítások: 6, illetve 6 perc

A harmadik helyért: Dabas KC-MOL Tatabánya KC 23-22 (12-13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik