Sport

Keszthelyi Ritáék túl kemény ellenfélnek bizonyultak a BL-ben, bronzért játszhat a Dunaújváros

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI

A Dunaújváros nem tudta borítani a papírformát, 12-9-es vereséget szenvedett a Keszthelyi Ritát is a soraiban tudó spanyol Mataro együttesétől a női vízilabda Bajnokok Ligája barcelonai négyes döntőjének elődöntőjében.

A magyar csapat szerezte a mérkőzés első gólját, de Keszthelyi góljával és gólpasszával előbb fordított a spanyol csapat, majd ötméteresből tovább növelte előnyét. A második negyedben egy gyönyörű centergól és távoli bomba is beakadt a Dunaújváros kapujába, negyedórányi várakozás után viszont Garda Krisztina talált be, sőt egy rövid kihagyás után a spanyol kapus is besegített, de félidőre végül így is 7-4-es Mataro-vezetés alakult ki.

Derencsényi István / MTI A dunaújvárosi Geraldine Mathieu (b) és Keszthelyi-Nagy Rita.

Nagyszünet után büntetőből és fórból is gólt dobtak a spanyolok, másodpercekkel a dudaszó előtt szépített csak a magyar csapat. Egy szép ejtéssel szépített az utolsó negyedben a Dunaújváros, amely végig becsülettel küzdött és legalább az utolsó 8 percet 3-2-re menyerte. A végeredmény 12-9 lett, Mihók Attila együttese szombaton a bronzért az olasz Ekipe Orizzontével játszik majd.

A Mataro pedig a házigazda, ötszörös győztes Sabadell csapatával játszik a fináléban, ez lesz a sorozat történetének első döntője, amelyet azonos nemzetbeli csapatok vívnak.

Női Bajnokok Ligája, négyes döntő (Barcelona)

Assolim CN Mataro (spanyol) – Dunaújvárosi Főiskola VE 12-9 (3-1, 4-3, 3-2, 2-3)
a magyar csapat gólszerzői: Horváth B. 4, Garda, Dobi 2-2, Szabó 1-1

A másik elődöntő végeredménye:
CN Sabadell (spanyol)-Orizzonte (olasz) 13-12 (2-2, 4-4, 4-5, 3-1)

A szombati program:
bronzmérkőzés: Orizzonte-Dunaújvárosi Főiskola VE 16.00
döntő: CN Sabadell-Assolim CN Mataro 17.30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik