Sport

Mindegyik Bajnokok Ligája-meccsen lesz videobíró kézilabdában is

Ujvári Sándor / MTI
Ujvári Sándor / MTI

A következő szezonban bevezetik a videobírót a férfi és a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében és egyenes kieséses szakaszában, közölte az európai szövetség (EHF).

A szervezet pénteki ülésén hagyták jóvá a javaslatot, miszerint ne csak a négyes döntőben, hanem az összes meccsen vissza tudják nézni a jeleneteket a játékvezetők. Ez a labdarúgásban is így van már évek óta, a kéziseknél viszont újdonság, hogy a vezetőedzők is kérhetik majd a felvételek megtekintését:

ősztől egy gomb megnyomásával kérhetnek időt, ez váltja fel a nagy T betűt tartalmazó zöld lapot, amit a zsűriasztalra kell letenniük.

A testület kibővítette a női BL és az Európa Liga-meccsek lehetséges kezdési időpontjait, míg a férfiaknál hétvégi dátumokat is engedélyeznek majd. A végrehajtó bizottság arról is határozott, hogy az orosz és fehérorosz csapatok nem térhetnek vissza az EHF sorozataiba, illetve tornáira.

A testület jóváhagyta, hogy Budapest kikerül a jövő évi női Európa-bajnokság helyszínei közül. A három szervező, Magyarország, Svájc és Ausztria március közepén állapodott meg a torna új helyszínéről és szervezési struktúrájáról. Eszerint két-két csoportnak Bázel, Innsbruck és Debrecen ad otthont.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik