Sport

„Nyilvánvaló, hogy van feszültség, nem vagyunk barátok” – nem fogott kezet orosz legyőzőjével az ukrán teniszező

Waleed Zein / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Waleed Zein / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

A 8,8 millió dollár (3,2 milliárd forint) összdíjazású miami tenisztorna második fordulójában az orosz Anasztaszja Potapova két játszmában, 6:1, 6:3-ra legyőzte az ukrán Marta Kosztyukot.

Az ukrán játékos a meccs után nem fogott kezet Potapotával, ami olyan szempontból egyáltalán nem volt váratlan fejlemény, hogy korábban ugyanígy tett a szintén orosz Varvara Gracsjeva, valamint a fehérorosz Viktorija Azarenka elleni meccs után is. Az okot sem nagyon kell magyarázni, hiszen több mint egy éve háborúban áll Ukrajna, valamint Oroszország, ezt emelte ki nyilatkozatában Kosztyuk is.

Nyilvánvaló, hogy van feszültség, nem vagyunk barátok. Hiszen háború zajlik jelenleg a két ország között

A világranglista 38. helyén álló Kosztyuk azt mondta, az ukrán teniszezők szerettek volna egy találkozót kérni a versenyeket szervező WTA-val, de ebből nem lett semmi. Megkérdezték arról is, mit szólt hozzá, hogy Potapova Indian Wellsben egy Szpartak Moszkva-mezben érkezett a pályára a Jessica Pegula elleni meccsre, amiért figyelmeztetést kapott.

„Számos dologgal nem értek egyet, amit a WTA tesz, de ez semmin sem változtat. Csak még több gyűlölet ömlik majd rám, mert azt tapasztaltam, bármit is mondok, előkerülnek az utálkozók” – panaszkodott Kosztyuk.

Potapova a harmadik fordulóban az amerikai Coco Gauff-fal találkozik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik