Sport

Ismét legyőzte a rákot az amerikai teniszlegenda

MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Felépült a korai stádiumban észlelt torok- és mellrákból Martina Navratilova korábbi teniszező, közölte az MTI.

A 66 éves legendás játékos a novemberi WTA-világbajnokságon érzett a torkában egy megnagyobbodott nyirokcsomót, és mivel a duzzanat nem szűnt meg, további vizsgálatokra került sor. A későbbi biopszia kimutatta, egyes stádiumú torokrákja van, illetve ettől függetlenül kóros elváltozást találtak a mellében is, de mindkét daganatot korai stádiumban észlelték, így Navratilova kezelése még januárban elkezdődött. Már akkor is arról beszélt, hogy le akarja gyűrni a kórt, egy keddi televíziós adásban pedig tudatta, hogy ez sikerült is, ugyanis az orvosok gyógyultnak nyilvánították.

Jelenlegi információik és tudásuk szerint rendben vagyok. Lesz még néhány sugárkezelés a következő hetekben, de ez elsősorban a megelőzés érdekében történik.

– mondta.

Az amerikai sportlegendát 2010-ben már kezelték mellrákkal, akkor korai stádiumban elcsípték a betegséget és sikeresen kigyógyult belőle ennek köszönhetően.

A csehszlovák születésű amerikai sportoló rendkívül eredményes pályafutása során összesen 59 Grand Slam-tornagyőzelmet szerzett, ebből 18-at egyéniben nyert. Kedvenc tornája a wimbledoni volt, ahol egyesben kilencszer, párosban hétszer, vegyes párosban pedig négyszer nem talált legyőzőre. Az egyéni világranglistát 332, a párost 237 héten át vezette.
Navratilova 2010-ben már átesett egy sikeres mellrákkezelésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik