Sport

„Olyan ajtók nyílhatnak ki előttünk, amelyek egyébként az európai korcsolyázók előtt nincsenek nyitva”

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott csapatmenedzsere bejelentette, hogy előzetes megállapodást kötöttek a dél-koreai sportegyetemmel.

A szakember az M4 Sportnak nyilatkozva számolt be arról, hogy a tervek szerint a magyar férfi versenyzők közös edzőtáborokban is részt vehetnek majd a világ legjobb korcsolyázóival.

Olyan ajtók nyílhatnak ki előttük, amelyek egyébként az európai korcsolyázók előtt nincsenek igazán nyitva. Speciális időszakon vagyunk túl mind a szezon, mind pedig a felkészülés tekintetében, egyfelől mert a Liu-testvérek országot váltottak, másfelől mert a háborús helyzet és az infláció szintén megnehezítette a helyzetünket, az idény első két világkupa-futamára el sem tudtunk utazni

– jelentette ki Bánhidi csapatmenedzser.

Bánhidi Ákos elmondta, április közepétől egyéni felkészülés következik a versenyzők számára, a közös munka pedig május elejétől kezdődik. Terveznek alapozó edzőtábort előbb Horvátországba, majd Olaszországba, ezeken a női és a férfi csapat tagjai közösen vesznek majd részt, aztán a tervek szerint a férfiak a Koreai Köztársaságba utaznak majd edzőtáborozni a sportegyetemre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik