Sport

Hat nappal a vb előtt szúrt sebbel került moszkvai kórházba a magyar válogatott jégtáncos

Thor Wegner/DeFodi Images via Getty Images
Thor Wegner/DeFodi Images via Getty Images

Szúrt sebbel került kórházba Szemko Danijil, magyar válogatott jégtáncos.

Az ukrán születésű, de 2016 óta magyar állampolgárnak számító sportoló Moszkvában készül a közelgő világbajnokságra, ahol konfliktusba keveredett. A magyar színeket képviselő Szemkónak orosz párja van Marija Ignateva személyében, aki Moszkvában tanul és készül, ezért itt készültek a közelgő vébére. Az oroszországi Championat írta meg, a Shot nevű Telegram-oldal információja alapján, hogy egy helyi férfivel szóváltásba keveredett a jégtáncossal, amely után kórházba került a sportoló.

Az orvosok megállapították, hogy a combján egy szúrt seb található, amelyet valószínűleg kés okozott. Ennek ellenére Szemko azt mondta a kórházban, hogy nem bántották, egyszer lökte meg a másik férfi, akinek a szatyrában egy hegyes tárgy lehetett és szerinte az szúrta meg a lábát. 

A jégtáncos senkit sem okol a történtekért, nem tesz feljelentést sem, inkább balszerencsés balesetként tartja számon a történteket. A Sports.ru beszámolója szerint eleve azért vonták be a rendőröket is az eseményekbe, mert az orvosok a diagnózis után kihívták őket.

Arról nem számolt be egy portál sem, hogy mennyire súlyos a sérülése a 22 éves versenyzőnek, illetve azt sem említik, hogy akadályozza-e Szemko vb-szereplését az incidens. A világbajnokság március 20-án kezdődik Japánban, vagyis hat napja van a felépülésre a magyar színeket képviselő jégtáncosnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik