Sport

Összejön a Fury-Uszik álommeccs, 23 év után lesz nehézsúlyú címegyesítés

Mikey Williams / Top Rank Inc via Getty Images
Mikey Williams / Top Rank Inc via Getty Images

Április 29-én, a londoni Wembley Stadionban rendezik a profi ökölvívás nehézsúlyú kategóriájának címegyesítő világbajnoki mérkőzését Tyson Fury és Olekszandr Uszik részvételével.

Pénteken előbb Fury ajánlott fel egy 70-30 százalékos pénzelosztást, mire az ukrán úgy reagált, belemegy, ha a brit bunyós a találkozót követően felajánl egymillió fontot az ukrán népnek. Uszik egyik ügyvédje aztán a Reuters brit hírügynökségnek azt mondta, sikerült megállapodni a részletekről. Az már decemberben eldőlt, hogy a brit és az ukrán öklöző összecsap egymással 2023 első felében, az időpont és a helyszín viszont most vált biztossá.

A 35 éves Uszik a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka, míg a 34 esztendős Fury a Boksz Világtanács (WBC) címvédője, csatájuk győztese pedig – mint valamennyi komoly cím birtokosa – vitathatatlan bajnoka lesz a nehézsúlynak, amit legutóbb Lennox Lewis mondhatott el magáról 1999-2000-ben. A brit 1999 novemberében legyőzte Evander Holyfieldet, és birtokba vette a súlycsoport összes övét.

Eddig összesen öt vitathatatlan világbajnoka volt a súlycsoportnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik