Sport

Fegyverrel akarta visszaszerezni ellopott telefonját az egykori NBA-sztár

VINCENT LAFORET / AFP
VINCENT LAFORET / AFP

Csütörtökön engedték ki a börtönből Shawn Kempet, az amerikaiak egykori világbajnok NBA-klasszisát, miután az ügyészek úgy döntöttek, hogy nem emelnek vádat ellene lövöldözés miatt.

Az 53 éves sportembert a Washington állambeli Tacoma rendőrsége tartóztatta le, miután belekeveredett egy autós lövöldözésben.

A Pierce megyei ügyészség közleményében közölte, hogy egyelőre nem emel vádat, ugyanakkor megjegyezte, hogy a rendőrség további vizsgálatáig ezt később megteheti.

Minden egy iPhone ellopásával kezdődött: Kemp zokon vette, hogy eltulajdonították a telefonját és miután sikerült bemérnie, megtalálta a tolvajokat. Úgy döntött, kihagyja a rendőrséget és a saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást. Egy parkolóban azonban a tolvajok tüzet nyitottak rá egy autóból, amit ő viszonzott.

Pechjére a másik jármű elmenekül, így a tacomai rendőrség csak őt tudta letartóztatni.

Az eset ismét rávilágított a fegyverviselés kérdésére az Egyesült Államokban. Néhány hete a Memphis Grizzlies sztárja, Ja Morant bukott le, amikor lefilmezték, amint egy sztriptízbárban fegyverrel táncolt. Ugyan az igazságszolgáltatás felmentette, de klubja több hétre felfüggesztette.

Szenzációs játékos volt

Shawn Kemp hihetetlen figurája volt az NBA-nek: a Seattle Supersonicsban Gary Paytonnal szenzációs kettőst alkotott, pályafutása csúcsát az 1995–1996-os szezonban érte el, amikor döntőbe vezette a Sonicsot. Pechjére a legjobb korszakát élő Michael Jordan vezette Chicago Bulls volt az ellenfél, amely 4-2-re győzött.

A döntőben Kemp meccsenként 23,3 pontot ért el, mezőnyből 55 százalékos pontossággal dobott, átlag tíz lepattanót szedett és két blokkot osztott ki. Az MVP-választáson szoros csatában maradt alul Jordannel szemben, majdnem ő lett a második játékos, aki úgy nyert díjat, hogy a vesztes csapat tagja volt.

14 szezonja alatt hatszor választották be az All Star-mérkőzésre, több mint 91 millió dollárt keresett profi kosárlabdázóként. Falta az életet, kilenc nőtől összesen 11 gyereke született.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik