Sport

Gyenge játékkal a lengyelektől is kikapott a magyar női kéziválogatott

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
A pénteki, németek elleni sima vereség után szombaton Lengyelországtól is kikapott a magyar női kézilabda-válogatott a németországi felkészülési torna második mérkőzésén.

Az első félidőben többnyire a magyar csapat vezetett, többször is volt kétgólos az előny, de a szünet előtt az utolsó másodpercben a lengyel válogatott emberhátrányban 17-17-re alakította az eredményt.

A fordulást követően a lengyel válogatott lépett el két góllal. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időkérése sem tudott változtatni az események alakulásán, az ellenfél négy találatra növelte a különbséget (28-24).

Noha az utolsó tíz percen belül háromgólos különbségnél egy támadáson belül két ziccert is kihagyott az ellenfél, ez sem adott lendületet a magyar együttesnek, amely ugyan az utolsó percekben zárkózásba kezdett, de ez csupán az eredmény kozmetikázására volt elegendő, írta tudósításában az MTI.

Az április 8-i és 12-i, Izland elleni világbajnoki selejtezőre készülő csapat pénteken Ludwigsburgban 26-20-as vereséget szenvedett a házigazda németektől, a viadalt a két rivális vasárnapi, egymás elleni találkozója zárja majd.

A lengyelek a 2013-as és 2015-ös vb-negyedik hely óta (amelyet még Kim Rasmussen vezetésével értek el) minden világversenyen gyengélkedtek. Az elmúlt nyolc évben a legjobb helyezésük egy Eb-13. hely volt tavaly – azaz a csoportkörből sem jutottak tovább. A csapat az áprilisi vb-selejtezőn Koszovó ellen lép pályára.

Felkészülési mérkőzés

Lengyelország – Magyarország 31-29 (17-17)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik