Sport

Svéd kéziedzőt vásárolhat ki szerződéséből a Pick Szeged

RONNY HARTMANN / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP
RONNY HARTMANN / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

Svéd lapértesülés szerint élő szerződéséből vásárolná ki az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az IK Sävehof 38 éves vezetőedzőjét, Michael Apelgrent, írta a Daniasport.hu portál.

A szakember a következő szezonra már hosszabbított, azaz a Szegednek ki kell vásárolnia a szerződéséből. A Sportbladet úgy tudja, a magyar klub a héten 100 ezer eurós ajánlatot tett, márpedig svéd kézilabdaklub sohasem kapott még ennyi pénzt játékosért vagy vezetőért.

Állítólag a Sävehof egyelőre elutasította az ajánlatot.

A magyar csapat már korábban bejelentette, hogy Juan Carlos Pastor a nyáron távozik, azóta a pletykák a pénzügyi nehézségekkel küzdő Kielce spanyol edzőjét, Talant Dujshebaevet hozták hírbe a klubbal.

Michael Apelgren 1984. augusztus 20-án született, játékosként a svéd Djurgaardens, a Hammarby és a Sävehof színeiben szerepelt, de megfordult a spanyol Granollers és Puerto Sagunto, illetve a norvég Elverum csapatánál is.

Edzőként Elverumban kezdett dolgozni és csapatát hatszor is bajnoki címig vezette, majd 2020-ban hazatért a Sävehofhoz, amellyel 2021-ben bajnok lett, tavaly pedig Svéd Kupa-győztes lett.

Teljesítményére a svéd szövetség is felfigyelt, és a 2022-es Eb-győzelem után menesztett másodedző, Martin Boquist helyére őt szerződtette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik