Sport

Hazatérhet a veszprémi kézicsapat válogatott balszélsője

Teresa Suárez / EPA / MTI
Teresa Suárez / EPA / MTI
Nagy fogásról ír a horvát sajtó, amely úgy tudja, Manuel Strlek, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának válogatott balszélsője hamarosan hazatér és a nyáron a Nexe csapatához ír alá.

A 34 éves, olimpiai és világbajnoki bronzérmes játékos az RK Zagreb után 2012 és 2018 között Kielcében szerepelt, öt éve pedig a Veszprémet erősíti. Világversenyen legutóbb a 2021-es vébén szerepelt, azonban az egy hónapja kinevezett új szövetségi kapitány, Goran Perkovac ismét meghívta, így március 8-án és 12-én minden bizonnyal pályára lép a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

Többet vártunk magunktól, de valahogy az elmúlt szezonok dolgai ismétlődtek meg

– nyilatkozta a Veszprémről a Sportske novostinak.

„A világbajnokság után sok időbe telt, mire újra formába lendültünk, aztán a számunkra nagyon fontos Omar Jahia megsérült. Két olyan meccset is elveszítettünk, amit nem lett volna szabad: az elsőt Zágrábban, a másodikat a GOG ellen hazai pályán. Ez a négy pont a fő oka annak, hogy Párizsban nem a csoportelsőségért játszottunk a PSG-vel.”

Szerinte attól függetlenül, hogy nem sikerült a BL-csoportkör, remek csapatuk van, és bizakodóak a folytatást illetően.

„A céljaink mindig a legmagasabbak, a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjétől a magyar bajnokságban már bemutatkozott Nedim Remili is csatlakozhat hozzánk . A Szeged ellen lépünk pályára, ami nagyon nehéz párharc lesz.”

A válogatottról azt mondta, nagyon örül, hogy újra a keret tagja lehet, megpróbálják visszaállítani a válogatottat a régi kerékvágásba, mert ehhez mind az ambíció, mind a minőség megvan.

A lap azon felvetését, hogy a pletykák szerint a következő szezontól a Nexe mezét fogja viselni, se cáfolni, se megerősíteni nem akarta.

„Erre még nem tudok mit mondani, nem hiszem, hogy itt az ideje. A hangsúly most a Hollandia elleni párharcon van” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik