Sport

A BL-történelemben először játszik majd egymás ellen Veszprém és a Szeged

Teresa Suárez / EPA / MTI
Teresa Suárez / EPA / MTI

A Telekom Veszprém 37-35-re kikapott a Paris Saint-Germain otthonában, a Bajnokok Ligája A csoportjának utolsó fordulójában.

A meccs elején jól látszott, hogy a franciák számára tét nélküli a találkozó, a lendületesen játszó Veszprém tíz perc alatt 10-4-re elhúzott, sőt 16-7-re is vezetett a félidőben. Félidőre ötre faragta a hátrányát a hazai csapat, térfélcsere után pedig érthetetlenül sok hibával játszottak a vendégek. A PSG olyan iramot diktált, hogy a 44. percben már átvette a vezetést. Már csak másfél perc volt hátra, amikor megint a házigazdák álltak jobban eggyel, ám a veszprémiak újra hibáztak, így nem volt esélyük az egyenlítésre és két góllal kikaptak.

Mivel korábban a Szeged 28-28-as döntetlennel zárt a HBC Nantes ellen és hatodikként zárt a másik csoportban, ezért a harmadik helyen záró Veszprém ellenfele lesz a rájátszásban.

A két magyar csapatnak már 184 tétmérkőzése volt egymás ellen, amelyeken 125 veszprémi siker, mellett hét döntetlen és 52 szegedi győzelem született. Mindkét csapat óta állandó résztvevője az európai kupasorozatoknak 1982 óta, de még soha nem találkoztak a nemzetközi porondon.

A rájátszás első fordulójában március 22-én és 23-án lesznek az első meccsek, a visszavágók pedig egy héttel később.

Végeredmény – Bajnokok Ligája, csoportkör, 14. forduló

Paris Saint-Germain (francia) – Telekom Veszprém 37-35 (19-24)
lövések/gólok: 52/37, illetve 50/35
gólok hétméteresből: 6/4, illetve 2/2
kiállítások: 2, illetve 2 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik