Sport

Az év sztorija a Fradi-játékos útja a másodosztálytól a továbbjutást érő gólig

fradi.hu
fradi.hu

Rendkívül izgalmas mérkőzésen, a hosszabbításban ütött góllal győzte le a Ferencváros a DVTK-t a Tüskecsarnokban hétfőn este, amivel a negyedik győzelmét aratta a negyeddöntős párharcban és továbbjutott. A győztes találat Turbucz Martiné volt, aki a kapus lábai között csúsztatta a kapuba a korongot.

Kisebbfajta csoda, hogy a 28 éves támadó egyáltalán az Erste Ligában hokizik jelenleg.

Turbucz korábban Újpesten és a Vasasnál játszott, majd az előző szezont a Győrnél töltötte, amely aztán az idényt követően kilépett az Erste Ligából. Turbucz ezt követően lényegében felhagyott a profi jégkoronggal, ugyanis a másodosztályban szereplő Szegednél folytatta, ahol mindössze kilenc meccsen termelt 34 pontot 15 gól és 19 gólpassz formájában.

A Hokiklub Budapestnél edzősködök az U10-es korosztálynál, mellette személyi edző is vagyok. Mindenképpen szerettem volna a jégkorongban maradni, hosszú távon is ez a célom

mondta korábban a jegkorongblog.hu-nak.

A Fradiban nagy jövésmenés volt idény közben, sérülések és betegségek is nehezítették Fodor Szabolcs vezetőedző dolgát, így még az alapszakasz vége előtt úgy döntött a szakmai stáb, hogy leigazolja Turbuczot. A támadó fontos pontokkal segítette automatikus rájátszást érő helyre az FTC-t (9 meccsen két gól és hét assziszt volt a mérlege), míg most a DVTK ellen párharcot lezáró gólja volt.

Igazából nem volt tervben, nem is gondoltam rá, hogy lesz ez a lehetőség. Amikor meg jött, úgy voltam vele, hogy igazából miért ne próbálnám meg, lesz, ami lesz. Szerencsére jól sikerült

mondta a hétfői meccset követően a Ferencváros YouTube-csatornájának a háromszoros magyar válogatott Turbucz Martin.

Továbbjutásával a Ferencváros magyar bajnoki finálét vív a liga elődöntőjének keretében az alapszakaszelső Budapest JA-val. Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc szombaton kezdődik a káposztásmegyeri Vasas Jégcsarnokban. A másik ágon két erdélyi alakulat, a Gyergyói HK és a Corona Brasov csap össze.

A kieséssel eldőlt, hogy a DVTK végzett a liga ötödik helyén. A hatodik az SC Csíkszereda, hetedik a Dunaújváros, nyolcadik a FEHA19, kilencedik a DEAC, tizedik pedig az Újpest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik