Sport

A kosárkapitány: Nem Orbán vagyok, nem politikai üzenet küldök, de Magyarország előre megy

M4
M4

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 87-77-re legyőzte Bosznia-Hercegovinát vasárnap Szombathelyen a világbajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában, ennek ellenére nem jutott ki a nyári vb-re. A magyarok a K csoport negyedik helyén zárták a selejtezősorozatot, az első három jutott ki a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Japánban rendezendő vébére.

A szövetségi kapitány, Sztojan Ivkovics azt emelte ki a mérkőzés után, hogy a sok hiányzó mellett ezúttal a kiegészítő emberek vitték a hátukon a csapatot, ami azt is jelzi, hogy működik az a rendszer, amit a válogatottnál megálmodtak. Ezután azt kezdte fejtegetni, ahhoz, hogy a magyar kosárlabda előrébb tudjon lépni, összefogásra lenne szükség, erre utalt szerinte az is, ahogy a Himnuszt énekelték közösen a lefújás után. Örül annak, ha érti az, akinek üzent, számára pedig a legfontosabb a csendes többség, amely kitartott a csapat mellett.

Magyarország, ha összefog, akkor nagyon tud előre menni. Nem Orbán Viktor vagyok, nem a politikai üzenetet küldöm, valóban hiszem, abban nőttem fel, hogyha együtt vagyunk, akkor nagyon erősek vagyunk

mondta a szövetségi kapitány az M4-nek.

Az Ivkovics-legénység következő megméretése augusztusban a kontinentális olimpiai előselejtező lesz, ebben azok a csapatok vesznek részt, amelyek bejutottak a vb-kvalifikáció második szakaszába.

Kapcsolódó
Elrepült egy görögtűz a vb-selejtezőn, kigyulladt egy magyar drukker kabátja
A bosnyákok azonnal össze is dobták a költséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik