Sport

Mellőzött sztárja nélkül nyert a Veszprém a BL-ben

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Veszprém kézilabdacsapata hozta a kötelezőt a csoportutolsó Porto ellen a Bajnokok Ligája A csoportjában, így az utolsó fordulóban dől majd el, hogy közvetlenül a negyeddöntőbe jut-e a csapat, vagy már egy körrel korábban el kell kezdenie az egyenes kieséses szakaszt.

A meccs előtt az volt a legnagyobb hír, hogy Petar Nenadic fegyelmi vétség miatt kikerült a keretből, sem az edzéseken, sem a meccseken nem vehet részt.

A meccs elején háromszor is a portugálok szereztek vezetést, de a magyar csapat fordított, ötgólos előnyben is volt, amiből a szünetre csak egyet tudott megőrizni. A második félidő elején beragadt Momir Ilic csapata, 3-0-val kezdett a Porto, ám a veszprémiek visszavették a vezetést, és ha a vártnál nagyobb küzdelemben is, de megnyerték 32-30-ra a meccset. Yehia Elderaa egymaga 12 gólt dobott, míg Corralesnek 12 védése volt.

Csak akkor van esélye közvetlenül a nyolc közé jutnia a Veszprémnek, ha az utolsó fordulóban több pontot szerez a PSG otthonában, mint a Magdeburg hazai pályán a Dinamo Bukarest ellen.

A csoport, 13. forduló

Telekom Veszprém-FC Porto (portugál) 32-30 (15-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik