Sport

Negyedjére műtik meg a magyar kéziválogatott irányítójának a szemét

MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Negyedik, remélhetőleg utolsó szemműtétéjére készül Juhász Ádám, a magyar válogatott és a Benfica kézilabdázója.

A 26 éves irányító az olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt Telkiben sérült meg, amikor a válogatott tagjaként edzés előtt a bemelegítéshez használt gumiszalag lecsúszott a talpáról, és nagy erővel a szemébe csapódott. Elmondása szerint bal szemére semmit sem látott, abban sem voltak biztosak az orvosok kezdetben, hogy helyre jöhet még a látása. A harmadik operáció után azonban már azzal biztatták, hogy van remény.

A körülményekhez képest most már jól vagyok, de a szemem még nem tökéletes. A hét elején a kontrollvizsgálaton jónak találták ahhoz, hogy egy utolsó, negyedik műtétet is elvégezzenek rajta. Jó esély van rá, hogy az megoldja majd a problémámat, és teljesen visszakapom a látásomat

– nyilatkozta szerdán az M1 aktuális csatornán a portugál Benfica irányítója.

A negyedik műtétet egy németországi kórházban ugyanaz a magyar professzor végzi majd április 18-án, aki a harmadikat is csinálta.

„Műlencse-bevarrásra lesz szükségem, mert a saját szemlencsém az ütéstől úgy megsérült, hogy elkezdett elhomályosodni. Azok a kis izmok teljesen elszakadtak, amelyek a pupillát szűkítik és tágítják, ezért az íriszemhez is hozzá kell nyúlni. Az orvos szűkre összehúzza a pupillát, mozogni a későbbiekben sem fog, de megmarad egy középszűk méreten, úgyhogy nem fogja zavarni a fény, és a fókuszálásban is segít majd”

– magyarázta Juhász.

Mint kiderült, valószínűleg három és hat hét között lesz a felépülési ideje, az viszont még kérdéses, mikor kezdhet újra edzeni. A 46-szoros válogatott irányító szerint egyelőre nehéz megmondani, hogy ebben a szezonban pályára léphet-e még, ez attól is függ, hogyan sikerül a negyedik műtétje, és fizikálisan mikor jön teljesen rendb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik