Sport

Petefészekrákban meghalt az egykori pécsi kosárlabdázó, Simone Edwards

Otto Greule Jr / Getty Images
Otto Greule Jr / Getty Images
Súlyos betegségben, 49 éves korában meghalt Simone Ann-Marie Edwards, a Pécsi VSK egykori, jamaicai válogatott kosárlabdázója.

Edwards 1973. november 17-én született, az oklahomai Seminole State College-ban már nagyszerűen játszott, majd az iowai egyetem csapata, az Iowa Hawkeyes legjobbja lett. 1997-ben a WNBA-ben szereplő New York Liberty szerződtette, de a ligában egyetlen meccsen sem lépett pályára egészen addig, amíg 2000-ben nem csatlakozott a Seattle Stormhoz.

Ő volt az egyetlen játékos, aki az első hat szezonjának minden meccsén pályára lépett, 2004-ben pedig bajnoki címet nyert a Stormmal.

Megfordult Európában is, több izraeli csapat mellett az olasz Pantere és Taranto együttesében is szerepelt, majd a spanyol Avenida után 2006. december végén a Pécsi VSK szerződtette. A csapat ugyan bejutott a döntőbe, de májusban, a Sopron elleni első mérkőzés előtt Edwards – és csapattársa, Vickie Johnson – is távozott, mondván, nem kapták meg időben a fizetésüket.

2014-ben Jamaica női válogatottjának szövetségi kapitányaként is dolgozott, míg a Radford és a George Mason Egyetemen segédedzőként dolgozott.

Hosszú ideje küzdött a petefészekrákkal, 49 évesen, február 16-án halt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik