Sport

„Túl tiszta lelkű és nem olvasta el az apróbetűs részt a szerződésében” – eltiltása ellenére is behívta az egyik legjobb kosarast a kapitány

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya kiállt a nemzetközi szövetség (FIBA) által felfüggesztett Vojvoda Dávid mellett.

A magyar válogatott játékosa jogi vitába keveredett korábbi ügynökével, miután nem fizette meg a Basketball Arbitral Tribunal döntőbíróság által az ő korábbi ügynökének, Vinkó Lászlónak megítélt 14,4 millió forintot, a kamatokat és az eljárási költséget. A FIBA decemberi felfüggesztésének ellenére Ivkovics meghívta Vojvodát is a válogatott edzőtáborába, nyáron pedig számítana rá az olimpiai selejtezőkön.

Abszolút Dávid mellett vagyunk, és tudjuk, hogy nem hibázott. Van egy olyan jogi kalamajka, amellyel a két meccsünk után fogunk keményebben foglalkozni. Dávid korrekt volt, de túl tiszta lelkű és nem olvasta el az apróbetűs részt a szerződésében

– mondta az M4 Sport keddi Kosárlabda magazin című műsorában a szakember.

A magyar válogatottnak eközben még van esélye a vb-szereplés kiharcolására is, csak egy pont a hátránya a harmadik Montenegróval szemben, és hárman jutnak tovább a csoportból. A kapitány a műsorban sugárzott interjúban arról is beszélt, hogy a Litvánia és Bosznia-Hercegovina elleni világbajnoki selejtezőkön Vojvoda mellett a Japánban légióskodó Rosco Allenre, illetve a Real Madridban szereplő Hanga Ádámra sem számíthat.

A magyarok jövő csütörtökön Litvániában lépnek pályára, három nappal később pedig Bosznia-Hercegovina csapatát fogadják Szombathelyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik