Sport

„Alárendelt szerepet játszottunk” – továbbjutás helyett összeomlott a Loki női kézicsapata

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI
A Debrecen súlyos, 34-22-es vereséget szenvedett a dán Nyköbing Falster otthonában a női kézilabda Európa Liga csoportkörének ötödik fordulójában. A magyar csapat egyszer sem vezetett a mérkőzésen.

A vendégek annak tudatában léptek pályára Dániában, hogy pontszerzésük esetén biztosan továbbjutnak a csoportkörből, igaz, a helyzetüket nehezítette, hogy a hiányzó Hornyák Dóra és Jovana Jovovic mellett a védekezés kulcsembere, Bordás Réka is kidőlt, miután a kiutazás előtti utolsó edzésen aláfordult a bokája.

Rosszul, pontatlanul kezdett a Debrecen, amely 3-0-s hazai vezetésnél, nyolc perc után lőtte első gólját. Egy perccel később Szilágyi Zoltán vezetőedző időt kért, de a játék képe a folytatásban sem változott jelentősen, írta tudósításában az MTI.

A dánok időkérésénél Szilágyi közölte játékosaival, hogy támadásban kapkodnak, és nem azt csinálják, amit megbeszéltek, védekezésben pedig hiányolta az ütközéseket, és nyitott védekezést kért.

A szünetben még vállalható volt a 14-10-es hátrány, de a szünet után a remekül hazaiak tovább növelték a különbséget. A vége 34-22 lett, a három győzelemmel és két vereséggel csoportja második helyén álló DVSC egy hét múlva hazai pályán a horvát Podravka Koprivnica ellen zárja szereplését, és még van esélye a negyeddöntőbe jutásra.

Hatvan percen keresztül alárendelt szerepet játszottunk, a belső posztokon nem volt olyan emberünk, aki kihúzta volna a csapatot ebből a helyzetből. Nincs mit szépíteni, ez a teljesítmény nem volt méltó hozzánk, mindenképpen javulnunk kell

– nyilatkozta a klub honlapján Szilágyi Zoltán.

Kézilabda, nők, Európa Liga, C csoport, 5. forduló

Nyköbing Falster (dán) – DVSC Schaeffler 34-22 (14-10)

A Siófok KC ugyanakkor már készülhet az egyenes kiesésre, miután házigazdaként 20-18-ra legyőzte a francia Besancont és bejutott a negyeddöntőbe.

A meccs elején a Siófok többször is vezetett két góllal, de a franciák egyenlítettek. Az első félidő hajrájában előbb ellépett három találattal a valamivel pontosabban játszó magyar csapat, majd Marina Rajcic védéseit, illetve az ellenfél algériai játékosa, Sabrina Zazai hibáit kihasználva megőrizte ezt a különbséget a szünetig (12-9).

A második felvonás elején is jól védekezett a Siófok, de a támadójátéka némileg megakadt, tíz percig nem talált be, és a Besancon egy 4-0-s sorozattal felzárkózott mínusz egyre, sőt tíz perccel a vége előtt egyenlített (16-16). A vezetést nem tudta átvenni a vendégcsapat, ám a döntés az utolsó előtti percre maradt: ekkor Dejana Milosavljevic értékesített egy büntetőt, és ezzel beállította a 20-18-as végeredményt.

A négy győzelemmel és egy vereséggel csoportja második helyén álló Siófok jövő vasárnap a német Borussia Dortmund otthonában zárja szereplését a csoportkörben.

Kézilabda, nők, Európa Liga, A csoport, 5. forduló

Siófok KC – ES Besancon (francia) 20-18 (12-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik