Sport

Bodó Richárd: Semmiért sem kell bocsánatot kérnünk

Michael Campanella / Getty Images
Michael Campanella / Getty Images
A magyar válogatott átlövője szerint reálisan nézve a tizenkettedik hely környékén vagyunk, így kell értékelni a szereplést.

A magyar kézilabda-válogatott egyszerre teljesítette a kitűzött célt és érte el a mélypontot az idei világbajnokságon: a csapat bejutott a legjobb nyolc közé, így játszhat majd az olimpiai kvótáért, ugyanakkor több kijózanító vereséget is elszenvedett, a legcsúnyább pedig egyértelműen a Dánia elleni 17 gólos zakó volt.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa Bodó Richárd volt, a szegedi átlövő úgy értékelte a vébét a Nemzeti Sportnak adott interjújában, hogy egy hullámvasutazás volt az egész, míg az egyik meccsen jól játszottak, a következőn borzalmasan rosszul. „Sajnos ilyenek vagyunk” – jegyezte meg.

A dánok elleni vereség kapcsán azt mondta, hogy egyfelől rossz napot fogtak ki, de elismerte, Dánia ennyivel jobb. Még akkor sem álltak le, amikor már tízzel vezettek, és a kispadról érkező kapus, Kevin Möller is bizonyította klasszisát. Bár a szurkolók a kommentszekciókban szétszedték a csapatot, Bodó ezeket nem olvasta.

Én nem olvasok hozzászólásokat, a csapattársaim közül viszont többen igen. Szomorú vagyok, mert magyaráznunk kell a bizonyítványunkat, ráadásul a legtöbben mintha azt várták volna tőlünk, hogy nyerjük meg a vébét. Úgy érzem, semmiért sem kell bocsánatot kérnünk

– felelte Bodó, aki nyolc, nyolc és felesre értékelné a válogatott szereplését.

Nyilván a vereségek kicsit lehúzták a pontszámot, viszont sikerült elérni az olimpiai selejtezőt annak ellenére, hogy reálisan nézve a tizenkettedik hely környékén vagyunk.

A magyar válogatott a csoportkört két győzelemmel kezdte, előbb Dél-Koreát, majd remek hajrával Izlandot verte, aztán kikapott Portugáliától. A középdöntős szakasz a társrendező svédek elleni lehangoló vereséggel indult, de a Brazília, majd a Zöld-foki Köztársaság ellen megnyert mérkőzések, és a többi eredmény kedvező alakulása miatt bejutott a nyolc közé Magyarország. A torna hajrájában viszont már nem sikerült győzni: Dánia ellen 17, Norvégia ellen nyolc góllal kapott ki Chema Rodríguez csapata, amely a hetedik helyért vívott találkozón kétszeri hosszabbításban maradt alul Egyiptommal szemben.

Kapcsolódó
Hiába a tao-kánaán, nem érmekért küzd, hanem tanulni jár a világversenyekre a kéziválogatott
Bár a vb-nyolcadik hellyel a célkitűzést elérte, ám ha az eredményeket nézzük, semmit nem lépett előre a magyar kézilabda 2011 óta, ugyanúgy le vagyunk maradva a világelit mögött. Ha nem történik valami nagy változás, nagyjából ugyanitt fogunk tartani három, öt és hét év múlva is. Ágai Kis András írása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik