Sport

Változott a szabály, Hanga Ádám látványos passzal használta ki

Alvaro Medranda / NurPhoto / AFP
Alvaro Medranda / NurPhoto / AFP

A spanyol kosárlabda-bajnokság most zajló szezonjában bevezettek egy szabályváltozást, miszerint, ha a védekező térfélen megy ki a labda, akkor nem kell azt a játékvezetővel kezeltetni, hanem egyből el lehet végezni a bedobást (ez a találkozók első 38 percére vonatkozik). A célja ennek a döntésnek a játék felgyorsítása, erre pedig tökéletes példával szolgált a magyar válogatott Hanga Ádám.

A Real Madrid kosárlabdázója a Facebook-oldalára töltött fel egy jelenetet csapata Río Breogán elleni – győztes – bajnokijáról, ahol az új szabályt alkalmazva gyorsan elvégzett egy oldalvonali bedobást, amiből egyből gólpasszt is adott. Hanga megjegyezte a videója mellett, hogy a változtatás annyira bejött Spanyolországban, hogy a többi ligában is átveszik majd.

A Real Madrid vezeti a spanyol bajnokságot, míg az Euroligában a második helyen áll jelenleg. A 33 éves Hanga sérüléssel bajlódott a szezon során, így a bajnokságban eddig hat mérkőzésen lépett pályára (5,8 pontot, 2,3 lepattanót és 1,5 asszisztot átlagol), míg az Euroligában kilenc találkozón játszott (3,2 pont, 2 lepattanó, 1,9 gólpassz az átlaga).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik