Sport

Nagy László: Alig várjuk a fiatal játékosok érkezését, a válogatott nyitva van előttük

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Ugyan teljesítette az előzetesen kitűzött célt, és bejutott a világbajnokság negyeddöntőjébe – ezzel elérte az olimpiai selejtezőt – a magyar férfi kézilabda-válogatott, néhány gyengébb produkció és súlyos vereség miatt nem lehet hurráhangulatról beszélni. Nagy László a szövetség szakmai alelnöke szerint ugyanakkor sokan cserélnének velünk.

„Természetes, hogy sok minden kavarog bennem, felemás érzéseim vannak, de ha az eredeti célt nézzük, elégedett lehetek. Sokan cserélnének velünk, hiszen még legalább hat-hét ország ugyanazt szerette volna, azért jött ide, amit mi elértünk. Ettől még hallom azokat a hangokat, hogy véletlen meg szerencse. Akik így gondolják, azokat nyilván nehéz meggyőzni. Ilyenkor egy kérdés jut eszembe: az élet megy szerencse nélkül? Másodsorban, minket nagyon szerethetnek azok a véletlenek, ha kétszer egymás után is mellénk álltak” – nyilatkozta Nagy a Telexnek adott interjújában.

„Mindenben előre lehet lépni, mert a világ nem lassít. A hozzáállás alatt azt értem, hogy egy fiatalnak be kell vállalnia a kényelmetlenebb megoldást, külföldre kell mennie, nem labdahordónak, hanem sokat játszani, fejlődni.

Most abból főzünk, amink van. Alig várjuk a fiatal játékosok érkezését, a válogatott nyitva van előttük

– tette hozzá.

Szerinte Chema Rodríguez ideális megoldás, nem lát mást, akinél jobb kezekben lenne a csapat. Az esetleges kézielnöki poszt megpályázásáról viszont nem beszélt, mert jelenleg más dolgok járnak a fejében.

Az interjúból kiderült, hogy a korábbi 209-szeres válogatott átlövő szerint

  • a válogatott a dánok ellen beleszaladt egy nagyon csúnya vereségbe. 2020 óta, a szerepvállalása kezdetétől az ilyen magatartás, az ilyen játékkép egyáltalán nem jellemezte a csapatot.
  • otthon időt kell szánni az okok felelősségteljes feltárására.
  • a sportágnak vannak rendszerszintű kihívásai, feladatai, amiket fel kell tárni, mert csak közösen lehet megoldani: kiválasztás, képzés, edzőképzés, a játékosok hozzáállása, versenyeztetés, de talán még ide vehető az étkezés is.
  • „azért már csak ne kelljen elnézést kérni, hogy eljutott a csapat a selejtezőig, és megvert egy olyan csapatot, Izlandot, amelyiknek a játékosai jobb klubokból érkeznek, és általánosságban is jobb képességűek.”
  • „jobb bent lenni a nyolcas elitben, mint fanyalogni azon, hogy másoknak volt szerencséjük, és jutottak el a negyeddöntőig.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik