Sport

Hivatalosan még nem lépett vissza Magyarország a kézi Eb-rendezéstől

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A férfi világbajnokság utolsó hétvégéje alkalmából szombaton, Stockholmban ülésezett az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága, amely idén először ült össze. Az egyeztetés érintette a 2024-es női Európa-bajnokságot is, amely esetében egyelőre egy dolog biztos: hogy semmi sem biztos.

Ugyan két és fél hete Kocsis Máté, a magyar szövetség elnöke azt mondta, ugyan 2024 decemberében Magyarország elvileg Ausztriával és Svájccal rendezné a tornát, létező forgatókönyv, hogy részben vagy egészben visszalépünk a rendezéstől.

Ezt aznap, január 12-én Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette, mondván: az Eb-t vélhetően Svájc és Ausztria fogja megrendezni, nélkülünk.

Akkor az európai szövetség annyit közölt, a végrehajtó bizottság a következő, január 28-i ülésén tovább foglalkozik az üggyel. Nos, szombaton mindössze annyi történt,

hogy a bizottság azt a tájékoztatást kapta a lebonyolítással kapcsolatosan, hogy a három társszervező dolgozik a megoldáson.

Az EHF ezért azonnali döntéshozói szintű megbeszélésre hívta össze a feleket, hogy felmérje, mindhárman felelősek lesznek-e az Európa-bajnokságért, vagy alternatívákat kell keresni.

Azaz egyelőre Magyarország hivatalosan még nem lépett vissza.

A Dániasport közben arról írt, hogy hogy hamarosan bevezetik az edzői challenge lehetőségét. Ennek lényege, hogy az EHF égisze alatt rendezett, videós visszajátszással rendelkező mérkőzéseken az edzők egy alkalommal megtámadhatják a játékvezetői döntést, és kérhetik, hogy a bírók nézzék vissza a vitatott szituációt.

Az ötletet a továbbiakban a játékvezetői bizottságnak és a versenybizottságnak is bemutatják a február 23-24-én, majd március közepén rendezendő tanácskozásokon, és amennyiben másfél hónap múlva teljes mértékben jóváhagyják a koncepciót, úgy challenge-et a Bajnokok Ligája két négyes döntőjében (először éppen Budapesten!) már ki is próbálják élesben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik