Sport

„Váltanom kell, hogy fejlődhessek” – külföldre megy a magyar válogatott kézis

mtk.hu
mtk.hu

Az MTK női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a szezon végén elhagyja a klubot a 22 éves irányító Pál Tamara. A magyar válogatottban 2022 tavaszán bemutatkozó játékos elhagyja az NB I-et és a román SCM Gloria Buzaunál folytatja.

Most jött el az a szakasz az életemben, hogy váltanom kell, hogy még előrébb tudjak lépni és fejlődhessek.

Ez a lehetőség kínálkozott leginkább alkalmasnak arra, hogy kiderüljön, hogy mi rejlik még bennem, hova tudok eljutni. A döntésemet nagyban befolyásolta, hogy nemzetközi porondon is szerepel a román együttes” – nyilatkozta az MTK honlapjának Pál Tamara.

A Debrecenben született irányítónak a Győr volt az első profi klubja, amely előbb a Mosonmagyaróvárnak, majd az MTK-nak adta kölcsön, 2022-től pedig végleg a fővárosi csapat játékosa lett. A 2020-21-es szezonban 179 találattal a magyar élvonal legeredményesebb játékosa volt.

Az MTK-nál együtt dolgozott Golovin Vlagyimirral, aki azóta a női válogatott szövetségi kapitánya, a felnőtt nemzeti csapatban 2022 tavaszán mutatkozott be. EYOF-ot, junior Európa-bajnokságot és ifjúsági vb-ezüstöt nyert utánpótláskorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik