Sport

Van egy játékos a magyar kéziválogatottban, akitől tartanak a dánok

Adam Ihse / TT NEWS AGENCY / AFP
Adam Ihse / TT NEWS AGENCY / AFP

Szerdán 18 órától Dánia ellen lép pályára a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnoki negyeddöntőben. A torna egyik favoritja eszméletlen sorozatban van, a legutóbbi 25 vb-meccsén nem kapott ki, sőt igazából egy döntetlen mellett 24-szer is győztesen hagyta el a pályát. Dánia megnyerte a 2019-es és a 2021-es vébét is.

Utoljára Magyarország tudta világbajnokságon legyőzni a dánokat, még 2017-ben, a nyolcaddöntőben.

A hat évvel ezelőtti mérkőzésen Lékai Máté volt a magyar csapat legeredményesebb játékosa, hat gólt szerzett a 27-25-ös győzelem során. Bár az irányító most is ott lesz a pályán, nem ő az, akire külön készülnek a dánok. A dán TV2 több cikkben is foglalkozott a szerdai negyeddöntővel, az egyikben pedig külön kiemelték Bánhidi Bencét, aki a legnagyobb veszélyt jelentheti az északi válogatottra.

Komoly kihívás lesz ellene játszani. A széleken lehetnek majd problémáik, bár Dániának is voltak Horvátország ellen. De az igazi problémát Bánhidi Bence jelentheti

– mondta a TV2 szakértője, Lasse Svan.

A szövetségi kapitány, Nikolaj Jacobsen fizikális mérkőzésre számít, Bánhidi kapcsán pedig azt mondta, biztosan sokat keresik majd a társak labdával. Azt pedig pozitívumként hozta fel, hogy Rasmus Lauge csatlakozott a kerethez, ő évek óta Magyarországon, Veszprémben játszik, így ismeri a rivális játékosokat.

Bánhidinek nincs könnyű dolga ezen a vébén, látszik, hogy külön készülnek rá az ellenfelek, így sokszor elég nehéz megjátszani. Viszont, ha hozzá kerül a labda, szinte megállíthatatlan, 22 lövéséből 19 gólt szerzett eddig hat meccsen. Bóka Bendegúz és Pedro után a harmadik legtöbb játékperc az övé a magyar csapatból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik