Sport

Bodó Richárd a dánok elleni súlyos vb-zakó után: Nem volt küzdés, nem volt harc

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Esélye sem volt a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Dánia ellen, a címvédő ugyanis 40-23-ra nyerte a negyeddöntőt a svéd-lengyel közös rendezésű vébén.

Az előző két vébét megnyerő dánok már a félidőben is kilenc góllal vezettek, és a folytatásban sem vették le a lábukat a gázpedálról.

Nem volt küzdés, nem volt harc

– mondta a meccs után Bodó Richárd, aki hat góljával – Lékai Mátéval holtversenyben – a legeredményesebb magyar játékos volt.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány úgy érezte, a csapat jól kezdett, aztán viszont történt valami, és utána mintha nem is lett volna a magyar válogatott a pályán.

„Mindig el szoktam mondani, hogy büszke vagyok a csapatra, de most nem voltunk összeszedettek, nem harcoltunk keményen. El lehet veszíteni labdát, akár többször is, de utána meg kell nyugodni, és ez ma nem sikerült. Sajnos úgy érzem, nem adtunk bele mindent. Ez az én hibám, nem készítettem fel jól a csapatot” – mondta Chema Rodríguez.

A magyar csapat a folytatásban az 5-8. helyért játszik, vagyis két helyosztó vár még a csapatra. Az első ellenfelünk Norvégia lesz, amely kétszeri hosszabbításban kapott ki Spanyolország ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik