Sport

„Kérjük, a magyar bandyt egy egyedi eset helyett a múltra és teljesítményekre alapozva ítéljék meg”

Ahogyan arról a 24.hu is beszámolt, kizárták az U21-es magyar bandy válogatottat, amiért egyik játékosával kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy kábítószert fogyasztott.

A magyar szövetség a történtek hatására levelet írt a Nemzetközi és a Svéd Bandy Szövetségnek, amelyben őszintén bocsánatot kértek az ügy miatt, valamint kérték, ne ez alapján ítéljék meg a magyar bandyseket.

„Megértjük, hogy az ilyen elfogadhatatlan, sportszerűtlen viselkedés méltatlan egy világbajnoksághoz és a bandysporthoz. Természetesen elfogadjuk a zsűri döntését, és készséggel állunk rendelkezésre bármilyen eljárásban.

Teljesen elhatárolódunk a szóban forgó személytől, és elítéljük a viselkedését. Kérjük, a magyar bandyt egy egyedi eset helyett a több mint harmincéves múltra és teljesítményekre alapozva ítéljék meg

– írták a levélben.

A magyar U21-es válogatott különleges meghívást kapott az U19-esek közé, ahol a finnekkel, a svédekkel és a norvégokkal játszott volna. Végül csak a finnekkel mérkőzött meg a kizárás előtt, akiktől 17-0-ra kapott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik