Sport

„Öt napunk van felkészülni a negyeddöntőre” – nem törik majd magukat a svédek, hogy segítsenek nekünk

Annelie Cracchiolo/DeFodi Images via Getty Images
Annelie Cracchiolo/DeFodi Images via Getty Images

Svédország péntek este 35-30-ra legyőzte Izlandot a férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában. Ezzel biztosan megnyerte a csoportját, vagyis legjobb nyolc közé jutott a vébén.

„Fantasztikus, hogy egy meccsel a csoportkör vége előtt továbbjutottunk. Nem szorul már a kés a torkunkhoz, mint ahogyan általában a középdöntőben” – lelkendezett a jobbátlövő, Albin Lagergren, akinek örömén osztozott a svédek szövetségi kapitánya, Glenn Solberg is.

Rendkívül fontos siker ez, mert így lehetőségünk van öt napot készülni az egyenes kieséses szakaszra. Most a negyeddöntőn van a hangsúly. Számunkra az a legfontosabb, hogy erre a meccsre a lehető legjobban felkészülten érkezzünk.

Az Aftonbladet több játékost is megkérdezett a továbbiakról, de mindenki nagyon kerülte, hogy válasszon Egyiptom és Dánia között, mint potenciális ellenfél.

A magyar csapat számára viszont egyáltalán nem jó hír, hogy egyértelműen pihentetni fogják legjobbjaikat a portugálok elleni utolsó meccsen, márpedig Chema Rodriguez együttese csak úgy juthat tovább, ha Svédország legyőzi Portugáliát.

Ez derül ki a csapat balátlövője, Eric Johansson rövid nyilatkozatából is, aki azt mondta „nagyon fontos, hogy aki sokat játszott, annak ne kelljen 60 percet játszania Portugália ellen.” A magyarok vasárnap 15.30-tól pedig a Zöld-foki Köztársaság ellen lépnek pályára, amelyen ugyan esélyesek, de csak akkor ér továbbjutást, ha Svédország nem veszít pontot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik