Sport

„Az első 45 percben jól játszottunk, aztán három percen belül elment a meccs”

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A magyar férfi kézilabda-válogatott kiábrándító, 37-28-as vereséget szenvedett Svédországtól a világbajnoki középdöntő első fordulójában. A találkozót követően Chema Rodríguez, a csapat szövetségi kapitánya azt mondta az M4-nek, hogy nehéz az ilyen ellenfelekkel játszani, nem könnyű alkalmazkodni az ilyen intenzitáshoz.

Nem játszottunk tökéletesen, amint hibáztunk, azonnal lerohantak minket. Az első 45 percben jól játszottunk, meccsben voltunk, aztán három percen belül elment a meccs a lerohanások után.

Hétre nőtt a különbség és onnan már nehéz volt egy ilyen nagyszerű csapat ellen, mint a svédek. Van még két mérkőzés, lesznek lehetőségeink, bejuthatunk a negyeddöntőbe, össze kell tartanunk. Nem voltunk ilyen messze tőlük, mint az eredmény sugallja, de fel kell ébrednünk, a portugál és a svéd meccs után” – mondta a szövetségi kapitány.

Bánhidi Bence azt nyilatkozta, hogy nagyon sok hibával játszottak, sok lerohanás gólt kaptak, és az ellenfél kapusa is jól védett, ezek volt a nagyarányú vereség legfőbb okai. A sok hiba kapcsán egyetértett vele Ancsin Gábor is.

Rossz lövések, eladott labda amikből gyors gólokat kaptunk és a végére teljesen szétestünk. Azt csinálták amire felkészültünk, de a sok kimaradt helyzetből elbizonytalanodtunk, gyorsan össze kell szedni magunkat.

Kovács Tamás / MTI

A meccs legjobbja magyar oldalon Rosta Miklós volt, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett. Ő arról beszélt, hogy a félidőben még úgy érezték, meccsben vannak, de aztán ahogy nőtt a különbség, úgy szálltak el az esélyek.

Meg kell találni, hogyan tudjuk szorosabbá tenni a végjátékot. A védekezésünkön javítani kell, a támadásban az eladott labdák számát csökkenteni, jobban kell passzolnunk, hogy ne kapjunk annyi könnyű gólt.

A magyarok pénteken 18 órától Brazília, vasárnap 20.30-tól pedig a Zöld-foki Köztársaság ellen lépnek pályára.

A csoport állása:

  1. Svédország 6 pont
  2. Izland 4
  3. Portugália 3 (81-78)
  4. Brazília 3 (76-82)
  5. Magyarország 2
  6. Zöld-foki Köztársaság 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik