Sport

Nem először szívatják meg a tévések a svéd kéziseket

Bjorn LARSSON ROSVALL / TT NEWS AGENCY / AFP
Bjorn LARSSON ROSVALL / TT NEWS AGENCY / AFP
Ugyan a svéd férfi kézilabda-válogatott mindössze 300 méterre lakik a göteborgi Scandinavium arénától, a csapatnak ennek ellenére busszal kell megtennie az utat a világbajnoki csoportmérkőzések színhelyéig. Az indok elképesztő.

A svéd Aftonbladet arról írt, hogy a legutóbbi, 2011-es hazai világbajnokságon a svéd kézisek egy távolabbi szálláson laktak, de ezúttal a Göteborg központjában lévő Hotel Opalent választották főhadiszállásul. Az ok kézenfekvő volt: ha a Scandinavium nevű csarnoktól mindössze 300 méterre vannak, akkor nem kell időt vesztegetni a logisztikára és az olykor kilátástalan göteborgi közlekedési helyzetre.

Azonban kiderült, hiába a párpercnyi közelség, a válogatott nem sétálhat el a csarnokig, bizony ezért a pár száz méterért is buszra kell szállnia.

Hogy miért?

A televízióhoz van köze, felvételeket akarnak arról, ahogy leszállunk a buszról

– mondta Glenn Solberg szövetségi kapitány.

A csapat egyik legjobbja, Jim Gottfridsson kissé lemondó mosollyal annyit mondott:

„Úgy döntöttem, hogy nem kommentálom az esetet, bár gyaloglással sem lettünk volna nyugalomban. Egy vb-meccs előtt nincs időd 55 szelfit készíteni.”

A lap szerint Svédország tavaly ennél is kacifántosabb helyzetben volt, ugyanis a pozsonyi Eb idején a csarnokban volt a szállás, ám ugyancsak a tv kedvéért a játékosoknak el kellett hagyniuk a szállodát, felszálltak a buszra, amely behajtott az egy sarokra lévő létesítményhez, hogy mindenki leszállhasson az operatőrök nagy örömére.

Svédország csütörtök este Brazília ellen egy 26-18-as győzelemmel kezdte meg a világbajnokságot. A folytatásban Uruguay és a Zöld-foki-szigetek várnak a csapatra a C csoportban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik