Sport

Háromszoros BL-győztest igazolt a Győrbe távozó edző helyére a dán kézicsapat

LISELOTTE SABROE / Ritzau Scanpix / AFP
LISELOTTE SABROE / Ritzau Scanpix / AFP
December közepén derült ki, hogy a nyártól a dán Ulrik Kirkely irányítja a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának szakmai munkáját. A dán bajnok Odense most találta meg az utódot a háromszoros BL-győztes Ole Gustav Gjekstad személyében.

A jelenleg még a Vipers alkalmazásában álló 55 éves szakember hároméves szerződést kötött új klubjával, amelyet a Bajnokok Ligájában is a legjobbak közé kell vezetnie.

Fontos volt számomra, hogy valami újat kipróbáljak, és megfelelő környezetben dolgozzak, ezért nagyon várom a munkát. Az Odense egy olyan klub, amelyben nagy lehetőségek rejlenek a következő években

– idézte Gjekstadot a dán TV 2.

Az Odense és a Vipers idén azonos csoportban szerepelnek a Bajnokok Ligájában, Gjekstad a hétfői sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, reméli, hogy a felek találkoznak a budapesti Final Fourban is.

Gjekstad korábban, még 2011-ben nyert Bajnokok Ligáját a Larvikkal, tavaly és tavalyelőtt a Viperst vezette a csúcsra. Jelenleg az ötödik, egyben utolsó szezonját tölti a kristiansandi csapatnál, ahol már tavaly szeptemberben bejelentette, hogy a nyáron távozik.

„Az Ulrik Kirkelyvel eltöltött két év lerakta azt az alapot, amelyen tovább kell dolgoznunk. Két bajnoki cím után szeretnénk nemzetközi szinten is nyerni. Célunk a BL négyes döntője” – mondta Trine Nielsen, az Odense sportigazgatója

A klub két új játékosát is bejelentette, a holland beállós, Nikita van der Vliet és a dán jobbszélső, Andrea Hansen egyaránt négyéves szerződést kötöttek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik