Sport lineup

Hazaengedték a kórházból a meccs közben szívrohamot kapó NFL-est

Gregory Shamus / Getty Images
Gregory Shamus / Getty Images

Kiengedték a cincinnati kórházból és hazautazott Buffalóba Damar Hamlin azt követően, hogy múlt hétfőn mérkőzés közben a pályán összeesett és szívrohamot kapott az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL). A Buffalo Bills 24 éves játékosát az elmúlt egy hétben kezelő szakemberek szerint zökkenőmentes volt a védő repülőútja, ápolása pedig Buffalóban folytatódik tovább.

Megerősíthetem, hogy jól van és rehabilitációja új szakaszába lépett

– mondta kezelőorvosa a sajtónak.

Az amerikaifutballista a házigazda Cincinnati Bengals 7-3-as vezetésénél az első negyedben egy ütközést követően összeesett a pályán és szívrohamot kapott. Többször is újraélesztették, és bár pulzusa visszatért, de nem tudott magától lélegezni, így intubálták, és kritikus állapotban kórházba szállították. Később az életjelei visszaálltak normálisra, de a kórházban elaltatták, és lélegeztetőgépre tették. Beszámolók szerint még csütörtökön is kritikus volt az állapota.

Hamlin pénteken a lélegeztetőcső eltávolítása után már önállóan vett levegőt, míg klubja Twitteren arról számolt be, hogy a péntek reggeli csapatértekezleten online becsatlakozott, és azt mondta: „szeretlek titeket, fiúk.”

Kezelőorvosa rámutatott: a friss fejlemények igazán jó fordulópontot jelentenek a felépülésében, amelyben ugyanakkor még hosszú út áll előtte.

A Cincinnati-Buffalo találkozót a liga pénteken közzétett döntése értelmében nem játsszák le, így a két csapat egyel kevesebb meccsel zárta az alapszakaszt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik