Sport

Senki sem tudja, hol van, eltűnt a kétszeres AusOpen-bajnok

Philip FONG / AFP
Philip FONG / AFP
Január 16-án rajtol az idei ausztrál nyílt teniszbajnokság, de a szervezőknek fogalmuk sincsen, hogy a kétszeres bajnok Oszaka Naomi indul vagy sem. Sőt, bevallottan azt sem tudják, hol van, ugyanis nem érik el.

A 25 éves sportoló pályafutása során eddig négy Grand Slam-címet nyert, 2018-ban és 2020-ban a US Openen, 2019-ben és 2021-ben az Australian Openen nem talált legyőzőre. Az idei tornára ugyan nevezett, de a korábbi világelső állítólag nyomtalanul eltűnt, a versenyigazgató pedig nem tudták felvenni vele a kapcsolatot.

Oszaka 2022 szeptembere óta nem teniszezett, akkor a hazai, tokiói tornán előbb úgy verte az ausztrál Daria Saville-t, hogy ellenfele pár perc és az első játék után feladta a mérkőzést. A következő fordulótól aztán a japán játékos lépett vissza sérülés miatt.

Ausztrál hírek szerint a helyi szövetségnek – többszöri próbálkozás ellenére – sem sikerült kapcsolatba lépnie Oszakával, ugyanakkor a The Guardian értesülései szerint a közelmúltban egy Los Angeles-i pilatesstúdióban tűnt fel. Egy múlt szerdai Instagram-bejegyzés szerint még Párizsban volt – így vagy úgy, egyik sem Ausztrália, ahol a teniszmezőny nagy része készül.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

大坂なおみ🇭🇹🇯🇵 (@naomiosaka) által megosztott bejegyzés

Oszaka korábban nyíltan beszélt a mentális betegségekkel való küzdelméről, két éve visszalépett a Roland Garrostól, majd ugyanabban az évben a korai US Open-kiesését követően azt mondta, már nem hiszi, hogy a tenisz szórakoztató a számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik