Sport

Teljesen szétesett a világelső a dartsvébén, majd felvetette, lehet, hogy többé nem indul a tornán

Luke Walker / Getty Images
Luke Walker / Getty Images

A világelső és első helyen kiemelt Gerwyn Price nagy verést kapott a dartsvilágbajnokság negyeddöntőjében a német Gabriel Clemens ellen.

A világranglistán 25. Clemens már azzal is történelmet írt, hogy negyeddöntőt játszhatott, mivel német dartsos ilyenre korábban nem volt képes a vébéken. A meccs úgy indult, hogy Price 3-0-ra hozta az első játszmát, amelyben volt egy 140-es és egy 110-es kiszállója is.

Clemens frappáns módon válaszolt, a második és a harmadik szettet is 100 fölötti átlagot produkálva húzta be, majd a negyedikben sem lassított, és többek között egy 136-os kiszállóval sokkolta Price-t.

A közönség érezhetően Clemensnek szurkolt, Price dobásainál felharsant a füttyszó, amire a walesi úgy reagált, hogy az ötödik játszmára egy zajvédő fejhallgatóban jött ki.

Tessék, most fütyüljetek – nagyjából ezt üzente Price a közönségnek, amikor megnyerte az ötödik játszmában az első leget,

de Clemens nem zökkent ki, és továbbra is szenzációsan játszott, az ötödik játszmát például egy 11 nyilas leggel söpörte be.

Innen pedig már nem volt visszaút, a hatodik játszmában Price leget sem fogott, úgyhogy Clemens 5-1-gyel jutott a legjobb négy közé.

„Olyan frusztráló, hogy egész évben erre az egy tornára készülsz. Le vagyok taglózva, hogy nem hagytak játszani, de sok sikert mindenkinek, aki még versenyben van. Nem vagyok benne biztos, hogy játszom még valaha vébén” – írta a meccs után Price dühösen az Instagram-oldalán.

Clemens ellenfele az elődöntőben a tavalyi döntős Michael Smith lesz, aki 5-3-ra verte Stephen Buntingot. A másik ágon holland-belga csata lesz, a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen ugyanis 5-0-ra verte Chris Dobey-t, Dimitri Van den Bergh pedig 5-3-mal masírozott tovább a walesi Jonny Clayton ellen.

Darts-vb, negyeddöntők:

Clemens (német, 25. kiemelt) – Price (walesi, 1.) 5-1
Van Gerwen (holland, 3.) – Dobey (angol, 22.) 5-0
M. Smith (angol, 4. ) – Bunting (angol, 21.) 5-3
Van den Bergh (belga, 15.) – Clayton (walesi, 7.) 5-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik